Rabu, 3 April 2013

IKLAN: Website Semurah RM50 Atau RM150 Setahun

Setengah orang sanggup belanja hingga ribuan ringgit untuk website jualan, setengah orang pula berkira-kira. Sebenarnya kos website jualan tidaklah besar kerana untuk menyewa webhosting dan domain bukanlah mahal. Selainnya adalah kos untuk merekabentuk web jualan. Anda boleh lakukan sendiri dengan menggunakan Microsoft Word untuk memudahkan kerja designer. Ada dua pilihan yang ditawarkan:

OPTION 1:  RM50

Anda tidak perlu mahir html dan tahu selok belok internet untuk mempunyai website jualan sendiri. Cukup jika anda tahu menggunakan Microsoft Word untuk merekabentuk website jualan anda (sampel). Untuk menjimatkan kos, anda boleh guna domain www.jutawanrakyat.com.
  •     Sewa domain RM50/tahun
  •     www.jutawanrakyat.com/NamaBisnesAnda
  •     Upload pertama percuma
  •     Kemaskini semurah RM20/upload
Sebagai contoh, website jualan saya ialah www.jutawanrakyat.com/hanida. Anda berpeluang mencipta kandungan website anda sendiri menggunakan Microsoft Word, kemudian emel kepada saya.

OPTION 2:  RM150

Jika mahu menggunakan domain .com/.net./.org contohnya www.NamaBisnesAnda.com, sewa domain cuma RM150/tahun termasuk upload pertama. Anda cuma perlu emelkan bahan untuk diupload. Anda tidak perlu fikir tentang hosting kerana disediakan. Kemaskini website seterusnya ialah RM20/upload.

Tawaran ini adalah sementara sahaja bagi memenuhi quota bilangan domain dalam akaun webhosting saya. Siapa cepat, dia dapat. Terima kasih kerana sudi membaca. Insya Allah kita akan menjadi rakan niaga yang berjaya.

Hanida Haron @ Selendang Sari
013-2654898 (SMS)
hanidaharon@yahoo.com