Sunday, July 28, 2013

Dr AK: Sabtu Yang Panjang


27 Julai 2013. Bersama Sdr. Tarig ke FRIM Kepong untuk mendaftar bengkel Photoshop kemudian bertolak ke Shah Alam untuk mendengar taklimat mengenai kursus Meta Coaching oleh Hj. Md Taib yang akan diadakan pada 3-10 Disember 2013 nanti.

Untuk menjadi seorang Meta Coach, belanja yang diperlukan ialah sebanyak RM14,000. Alhamdulillah sudah secure RM10,000 buat masa ini dan perlu ikhtiar untuk bakinya saja lagi. Terima kasih kepada Akademi NLP Malaysia yang sanggup untuk membawa masuk program coaching elite ini ke Malaysia, jika tidak belanjanya melebihi RM30,000 kerana terpaksa ke Colorado, USA untuk bersama dengan Dr. Michael Hall. 

Setahu saya kurang dari lima orang Meta Coach (ACMC) di Malaysia di kalangan orang Melayu. Satu peluang yang baik untuk "move forward" serta membantu masyarakat Melayu terutamanya pemimpin atau ketua persatuan/jabatan/syarikat mencapai kecemerlangan untuk diri (self actualizing) serta orang bawahannya. Jika berminat boleh hubungi Akademi NLP Malaysia (03-5513 4588). Boleh semak samada tempat masih kosong.

Selepas taklimat, bertolak ke Kepong pula untuk bengkel Photoshop. Terima kasih Sdr. Hezry dan tim PLF yang mengadakan bengkel secara percuma. Akhir sekali singgah di KFC Sungai Besi untuk berehat dan mengulangkaji Photoshop bersama Sdr. Tarig sementara menunggu azan Maghrib berkumandang dan berbuka puasa. Sampai di rumah sebelum masuk waktu Isyak, hari yang meletihkan tetapi menarik.